Racens A/C prøve 29. januar 2022

Racens A/C prøve på Favrskov Gods d. 29 januar 2022

Et lille tilbage blik på den sidst jagt i jagtsæsonen 2021 som blev på vores races A/C prøve, hvor Jan Pedersen og Per Rethmeier havde stillet deres jagtdag på Favrskov Gods til rådighed for vores skønne race.

Dagen startede med fælles morgenkaffe, hvor alle 7 tilmeldte hunde blev registreret, det var en samling af helt ”grønne” hundeførere i forhold til apportering på jagt og nogle som havde lidt mere erfaring. Hundene havde en alders fordeling fra 1 år op til godt 4 år og førerne repræsenterede også en stor aldersfordeling på flere årtier. Efter mogenkaffen blev der kaldt til parole hvor dagens dommere Lisa N. Poulsen og Christian Brix blev præsenteret af dagens prøveleder/jagtleder Henrik Teglgaard.

Dagens gang ville blive et mix af såter med trampejagt og drevne såter, så der ville blive brug for både ro på post og et krav om en fornuftig fri ved fod. Christian Brix forklarede, at på trampejagt såterne ville hver dommer have 2 hunde fremme på linien, hvor hunden på højre side af deres respektive dommere skulle gå fri ved fod mens venstre hunden måtte være i snor. Der blev informeret om, at da det nu var en A/C prøve, skulle alle hundeførere prøve at få så meget A- prøvetræning ud af dagen som muligt, når det ikke ville påvirke jagtens afvikling.

Der blev i løbet af dagen afviklet 7 såter i et meget varieret og kuperet terræn med blandet højskov, engdrag og moseområder. Midt på dagen blev der holdt frokost i skoven med dejlige sandwich til alle. Også et par hunde fik lidt godt fra middagen.

Alle hunde fik i løbet af dagen fugle i munden og selvom ikke alle såter gav det forventede antal fugle, var der alligevel nok fristelser til, at der blev et par lidt hurtige apporteringer. Men fuglene blev leveret, og førerne blev lidt mere opmærksomme på, hvad der skete i såterne og hvorledes hundene reagerede under drevene og trampen.

Efter såterne blev der kaldt til parole, hvor dommerne ikke præmierede nogen, da antallet af apporteringer i løbet af dagen havde været for få. Men dommerne takkede for en hyggelig dag med godt humør og med en blanding af flot hundearbejde og enkelte som måske skulle hjem og have lidt bedre styr på nogle ting.

Jan og Per afsluttede parolen med at takke dagens skytter, dommere, drivere og hundefolk for en dejlig dag, som de helt sikkert ville overveje at gentage til næste år. Som afslutning blev alle indbudt til varm mad i jagthytten.

Så en opfordring herfra skal lyde til alle unge, gamle, nye, uerfarne og alle andre – hold øje med aktivitetskalenderen og tilmeld jer når buddet på en A/C prøve kommer igen, det er en lærerig dag for hund og fører.

Mvh & Knæk og Bræk
Aage Wilhelmsen

Stemningsbilleder fra parole og præmieoverrækkelse