Jægerforbundets racedyst

Hvert år afholder Danmarks Jægerforbund en racedyst for alle stambogsførte jagthunde.

Prøven er en anerkendt apporteringsprøve, hvor racerne dyster i hold af 3 hunde. Der dystes om titlerne som henholdsvis "Bedste stående og ikke-stående hold" samt "Bedste individuel stående og ikke-stående hund".

Der afholdes en prøve i Jylland, en på Fyn og en på Sjælland. I hver landsdel kan racerne stille et hold på 3 hunde og en reserve.

Racedysten 2020

I år er racedysterne er planlagt til afvikling søndag den 26. juli henholdsvis i Skive, Blommenslyst og Stenlille. Med de seneste meldinger fra myndighederne i forhold til COVID 19-udbruddet forventes prøven at blive afviklet, men hold øje med nyhederne.

Du kan læse mere om Racedysten hos Jægerforbundet, hvor du også kan finde reglementet og se hvordan prøven bedømmes (se kapitel 12).

Alle skal tilmeldes gennem deres specialklub. Kunne du have lyst til at repræsentere vores race og være med til at vise Flatcoats frem på bedste vis,  skal du kontakte Marianne Røjgaard på Mb8700@gmail.com eller tlf.: +45 4223 9988 og oplyse hvilken region du ønsker at deltage i.

Der vil blive udvalgt 3 hunde og en reserve i hver region og også gerne en holdleder til hvert hold.