SENESTE NYT

20. december 2022

- Så er aktivitetskalenderen opdateret - se under aktiviteter og træninger

17. december 2022
- Nye planlagte kuld på hjemmesiden

9. december 2022

- Raceledelsen har over efteråret diskuteret hvilke opgaver der ligger både i det daglige og ude i fremtiden. Det har afstedkommet disse tanker. Som det fremgår vil vi nedsætte en række udvalg med hver deres kompetenceområde og vi ønsker i den forbindelse henvendelse fra medlemmer, der gerne vil med i et af disse udvalg. Til at starte med vil vi nedsætte disse tre udvalg:

  • Avl & Sundhed
  • Træning
  •  Web

Hvis du har lyst til at være med så tag fat i formanden jorgen@falkeflatten.dk

21. november 2022

- DKCH(U) for flatcoated retriever

Raceledelsen har gennem DRKs bestyrelse fremført racens ønske om at fjerne championatet DKCH(U) - Dansk udstillingschampion - som DKK udvidede til også at gælde for flatcoated retriever fra januar 2020. Detaljer om raceledelsens ønske og argumenter kan ses her. Dette er blevet afslået af DKK da det er fastlagt af FCI. Derfor vil det være Flatcoat, som kan få en championtitel uden præmiering i modsat disciplin.

16. november 2022

- Husk at forslag der ønskes behandlet på årsmødet skal fremsendes til jorgen@falkeflatten.dk jævnfør klubbens vedtægter §14 stk 28: Racens stemmeberettigede medlemmer kan fremsætte forslag til behandling på racens årsmøde. Forslag skal være raceledelsesformanden i hænde senest den 1. december.

10. november 2022

- Nye planlagte kuld på hvalpelisten

1. november 2022

- Træningsjagt for flatcoats på Borreby.

Vi har fået mulig for at afholde en træningsjagt for 6 flatcoats på Borreby d. 16 november 2022.  Jagten består af tre såter om formiddagen og danskejede hunde vil have fortrinsret. Hundene skal have bestået begynderklasse med 1. præmie eller have bestået en begynder WT. Hundene skal være vildttrænede.  Man kan deltage med eller uden line.  Prisen for deltagelse er 150 kr.  Tilmelding senest d. 6 nov.

Tilmelding til Alex Faarkrog. Mail: bearstream@me.com

Ring til Alex på 30334091 for nærmere information.

17. oktober 2022

- UPDATE om valgperioderne for Raceledelsensmedlemmer efter det ekstraordinære valg i august:

  • Alex Faarkrog - på valg nu/Januar 2023 og genopstiller
  • Lisbeth Grave Bjølseth - på valg næste gang/Januar 2024
  • Mickey Kofoed Jensen - på valg næste gang/Januar 2024
  • Lars Krogh - på valg om to år/Januar 2025
  • Jørgen Falk - på valg om to år/Januar 2025

21. september 2022

- Racen afholder schweissprøve søndag den 30. oktober i Bidstrup Skovene på Sjælland. Se mere under aktiviteter - tilmelding via hundeweb senest 7. oktober 2022.

17. september 2022

- Racen afholder Markprøve Åben A den 6. november på Sjælland - se mere under aktiviteter. Tilmelding via hundewb senest 17. oktober.

15. september 2022

- Nyt kuld på hvalpelisten

3. september 2022

- Working Testen d. 17. september er desværre blevet aflyst, da der ikke er kommet nok tilmeldinger. De der har tilmeldt sig til vil få deres indbetalinger tilbage.

- Til det ekstraordinære valg til Raceledelsen for Flatcoated Retriever var der ved fristens udløb indkommet fem kandidater og da raceledelsen består af fem medlemmer er alle valgt ved fredsvalg.

Se den nye raceledelse og deres konstituering her

- Nyt kuld på hvalpelisten

23. august 2022

- Raceledelsen holder WT lørdag den 17. september i Tønning, Jylland. Tilmelding via hundeweb - senest 29. august. Læs mere under aktiviteter

10. august 2022

- VALG til raceledelsen: Dansk Retriever Klub har nu indkaldt til valg til raceledelsen. Det vil foregå som urafstemning og gennemføres elektronisk i perioden 5. til 12. september 2022. Alle med interesse for at stille op til raceledelsen skal henvende sig til DRK. Læs mere på DRK's hjemmeside.

9. august 2022

- Nyt forventet kuld på hvalpelisten.

- Vi har nu modtaget den endelige invitation til Nordisk Mesterskab for Flatcoated Retrievere - finde den under Nordisk Mesterskab.

4. august 2022

- Nordisk Mesterskab afholdes i Finland den 15 og 16 oktober - Hvis du har lyst til at deltage kan du nu se udtagelseskriterierne på siden Nordisk Mesterskab under aktiviteter.

1. august 2022

- Nyt planlagt kuld på hvalpelisten

- Årets racedyst blev afholdt søndag den 31. juli i hhv Skive, Svendborg og Stenlille. Flatcoat stillede hold i Skive og Svendborg – det var desværre ikke muligt at stille hold på Sjælland også.

På Fyn blev det ikke til nogen placering. Til gengæld blev det til en fornem 2. placering i Jylland, hvor flatcoat holdet blev slået med et sølle point af labrador som vandt holddysten.

13. juni 2022

- Husk at melde til raceweekend i Kolding, Jylland den 27 og 28 august 2022! Tilmelding via Hundeweb.

Der er også arrangeret mulighed for overnatning og forplejning.

1. juni 2022

- Vi er igen i år inviteret til at deltage i Jægerforbundets racedyst, som i år afholdes søndag den 31. juli i henholdsvis Skive, Svendborg og Stenlille. Har du en en habil åben klasse (eller bedre) hund som kan lave siddende afleveringer og har du lyst til at deltage, så læs mere under Aktiviteter/Racedyst.

- Nordisk Mesterskab 2022 afholdes i Finland den 15. og 16. oktober.
Racen har modtaget følgende foreløbige invitation.

31. maj 2022

- Dansk Retriever Klubs bestyrelse har indsat en midlertidig forretningsraceledelse til at varetage den daglige drift indtil en ny raceledelse kan vælges ved et ekstraordinært årsmøde.

- Det betyder samtidig at der er nye kræfter på flere af opgaverne i relation til hjemmesiden. Tanja Blindbæk Olsen er tilbage som webmaster og Bente Sand har overtaget opgaven som kontaktperson på omplaceringslisten og Årets Hunde.

26. maj 2022

Brev til DRK´s bestyelse

26. maj 2022

Aflysning af Træningsarrangement i august

Raceledelsen har med beklagelse modtaget besked om, at tovholderne på årets træningsarrangement i august, trækker sig fra arrangementet. Der er på nuværende tidspunkt under halvdelen af det nødvendige deltagerantal tilmeldt.

Raceledelsen har truffet beslutning om at aflyse arrangementet i år, da organiseringen af arrangementet er en stor opgave, som Raceledelsen ikke har mulighed for at løfte uden kvalificeret hjælp.

Det er naturligvis med stor beklagelse at arrangementet aflyses og Raceledelsen håber at kunne arrangere et tilsvarende arrangement ved en senere lejlighed, såfremt racens medlemmer ønsker dette.

25. maj 2022

Nyt kuld på hvalpelisten

15. maj 2022

Nyt kuld på hvalpelisten

14. maj 2022

Information og materiale vedr. afstemning om racens fremtid i eller uden for DRK.

12. maj 2022

Nyt træningstilbud for unghunde på Sjælland - se under træning

7. maj 2022

Ny Webmaster

I starten af april, fik racen ny webmaster, da Tanja B. Olsen valgte at trække sig fra posten.

Raceledelsen ønsker at sige Tanja stor tak for det store arbejde og engagement, hun har lagt i at få siden optimeret og opdateret til gælde og gavn for alle racens medlemmer. Der er gået mange timer med feberredninger, hjælpsom sparring og ikke mindst billedredigering samt oprettelse af diverse gallerier til glæde og gavn for alle sidens brugere. Tusinde tak for din hjælp, Tanja. Siden fik et løft, da du kom til og det var tiltrængt. Tak.

Raceledelsen byder varmt velkommen til racens nye webmaster, Annette Jakobsen, som har takket ja til at hjælpe med at holde hjemmesiden opdateret, og således sikre sidens brugere en vigtig adgang til aktuel og historisk information om racen. Annette har prøvet det før, og vi er rigtig glade for, at du vil give en hånd med igen. Mange tak, Annette. 

7. maj 2022

Nyt planlagt kuld på hvalpelisten

3. maj 2022

Nyt planlagt kuld på hvalpelisten

30. april 2022

Hanhund søger nyt hjem - se omplaceringslisten

20. april 2022

Nyt kuld på hvalpelisten

12. april 2022

- referat fra informations- og dialogmøde den 4. april 2022

- referat fra informations- og dialogmøde den 6. april 2022

6. april 2022

- Nyt træningstilbud for hvalpe i Nordjylland - se mere under træning.

31. marts 2022

- Så er der invitation til Flatcoat sporweekend i Roskilde den 7-8. maj

- Efter aftale med DRK er medlemsmøderne ændret til informations- og dialogmøder om flatcoated retrievers fremtid. Se den opdaterede invitation.

29. marts 2022

- Raceledelsen har den 28. marts 2022 sendt et åbent brev til DRK's bestyrelse, som reaktion på DRK's bestyrelses åbne brev til Raceledelsen for Flatcoated Retriever dateret 26. marts 2022

24. marts 2022

- Raceledensen inviteter til medlemsmøder om racens fremtid - se invitationen til medlemsmøder

- Der er opdateret PM til raceweekenden - nu med mulighed for overnatning.

23. marts 2022

- Så er der invitation til træningstræf 13. - 14. august på Fyn.

20. marts 2022

- Der er kommet spørgsmål fra et medlem vedrørende Raceledelsens involvering i spørgsmålet om at etablerer en specialklub og træde ud af DRK - Læs spørgsmål og svarene fra Raceledelsen.

- Der er kommet en opfordring fra 54 medlemmer til afholdelse af et fællesmøde - Læs opfordringen og Raceledelsens svar.

16. marts 2022

- Nye træningstilbud for den unge flatcoat i Østjylland og Nordsjælland. Læs mere under aktiviteter/træning.

14. marts 2022

- NYT fra verdens største udstilling - Crufts:

Det lykkedes for C.I.E. DK V-19 FI V-18 & FI V-19 NORD V-19 NO V-19 NORD V-21 & DK V-21 SE U(U)CH & NO UCH Almanza Backseat Driver at stryge hele vejen til tops på årets Crufts-udstilling.

”Baxer”, som han kaldes vandt søndag aften Best In Show (BIS) ved verdens største hundeudstilling i England. Baxer er den tredje flatcoat historien, der har vundet denne store ære. Det er første gang en flatcoat, der ikke er opdrættet i England vinder BIS, og ”Baxer” er den første leverfarvede flatcoat, der kan tage det eftertragtede trofæ med hjem. Hunden er opdrættet af Ragnhild Ulin/Susanne Karlström, kennel Almanza fra Sverige og ejet af Patrick Oware og Ragnhild Ulin.

Stort tillykke med det fantastiske resultat til både ejere og opdrættere.

Se eller gense videoen på Crufts youtube kanal, hvor Baxter udnævnes som vinder eller interviewet med ejer Patrick.

10. marts 2022

- NYT fra Raceledelsen:

Raceledelsen har konstitueret sig, og konstitueringen fremgår af referatet:
Formand: Randi Pedersen
Næstformand: Øivind Kaas-Larsen
Kasserer: Birgitte Ahlberg
Sekretær: Birgit Jordt Adsersen

Raceledelsen har lavet et skriv med nyt fra Raceledelsen og årets planlagte aktivittere med opfrodring til at byde ind hvor du kan bidrage. Læs dokumentet.

9. marts 2022

- Så er der information om årets første raceweekend, der afvikles på Sjælland. Tilmelding via hundeweb!

7. marts 2022

- Læs beretning og se billeder fra sæsonens sidste prøve i raceregi - A/C-prøven 29. januar.

- Nyt planlagt kuld på hvalpelisten

3. marts 2022

- Raceledelsen har modtaget følgende skrivelse fra en gruppe af flatejere, der pt undersøger muligheden for at etablere en klub, der kan fremme Flatcoated Retriever i Danmark. Brev fra gruppe af flatejere.

Det er ikke et forslag fra Raceledelsen.

11. februar 2022

- Så er der oplysninger om WT'en 13. marts på Sjælland - tilmelding via Hundeweb.

8. februar 2022

- Som lovet på Årsmødet er det nu muligt at se overblikket over regnskabet for 2021 og de forskellige aktiviteters bidrag. Se under Årsmøder

6. februar 2022

- Der har i dag været afholdt årsmøde og umiddelbart efter har Raceledelsen afholdt konstituerende møde.

Raceledelsen 2022 har konstitueret sig således:
Formand: Randi Pedersen
Næstformand: Mickey Jensen
Kasserer: Birgitte Ahlberg
Sekretær: Lisbeth Grave Bjølseth
Medlem: Birgit Jordt Adsersen
1. Suppleant: Per Rethmeier
2. Suppleant: Øivind Kaas-Larsen

29. Januar 2022

- Årsmøde 2022 afholdes som annonceret i Retriveren 4/2021 søndag den 6. februar kl 13. Sted: Ejby-hallerne, Fyn. Se indkaldelse og andre dokumenter under Årsmøder. Kon frisk og være med!

25. Januar 2022

- Så er der et nyt kuld på hvalpelisten.

17. Januar 2022

- Der er lidt præciseringer til deltagelse og lodtrækning til A/C prøven 29. januar 2022. Der er stadig ledige pladser på prøven, så kom frisk!

- Som reaktion på bestyrelsens fremsendelse af revideret markprøvereglement til godkendelse hos Dansk Kennel Klub, har raceledelsen valgt at fremsende en henvendelse til Dansk Kennel Klub. Se henvendelsen under "revidering af DRK markprøvereglement"

5. Januar 2022

- Raceledelsen har modtaget mindeord for John Enghoff fra et medlem.

- Raceledelsen inviterer sammen med sponsorer til A/C-prøve for åben klasse den 29. januar på Fauerskov Gods på Fyn. Der er tilrettelagt som Walk Up og det vil fungere som træning og du vil derfor gå med hele dagen.

- Årets flatcoats er nu fundet - se resulatet. Stort tillykke til årets hunde!

30. december 2021

- HUSK tilmeldimgsfrist til Vinder A den 20. januar er mandag den 3. januar 2022 på hundeweb!

7. december 2021

- Resultatet af racens åben A-prøve på Snedinge:

Der blev givet 2x 1.præmie og 2. 0.præmie. De to ekvipager der fik 1. præmie var:

Zebulons Aji Corchabamba, ejer Gisela Fuchs
Zebulons Flash Bunny, ejer Hans Olofsson


Bedste hund og vinder af kennel Please Me’s vandrepokal: Zebulons Aji Cochabamba, ejer Gisela Fuchs. Se billeder fra dagen i galleriet.

Tak til konsortiet på Snedinge for at vi måtte holde prøve på dagens jagt og tak for godt samarbejde omkring prøven til skytte Søren Grønhøj Münter.

Randi Pedersen, prøveleder.

6. december 2021

- Raceledelsen har lavet status for racens holdning til forslag om revidering af DRK's markprøvesystem forud for DRK's medlemsmøder denne uge. Se update under "revision af DRK's markprøvesystem"